Novosti

Zavšen drugi nacionalni #OnACT trening

Trening  za mlade o inovativnim online alatima za kreiranje multimedijalnog sadržaja i sprovođenje kampanja promocije i javnog zagovaranja, održan je u Budvi u hotelu Residence od 17-19. marta 2017.

Obuku je pohađalo 20 mladih aktivista iz različitih djelova Crne Gore.

#OnACT program ima za cilj da jača kapacitete mladih kroz mapiranje i razvoj inovativnih alata. 20 mladih aktivista stekli su znanja o servisima i online alatima namijenjenim mladima, kao i njihovoj primjeni u oblasti zdravlja, ljudskih prava i promocija aktivizma među mladima.

Programom je u prvoj fazi sprovedeno obučavanje edukatora/ki za sprovođenje #OnACT programa i alata koje on promoviše, da bi se nakon toga vještine svakog edukatora/ke dodatno unaprijedile kroz sprovođenje radionica u njihovim lokalnim zajednicama.

Polaznici/ce treninga su imali priliku da nauče o korišćenju interneta, društvenih medija i mreža u cilju edukacije, promocije, zagovaranja i vidljivosti kao i više o dostupnim besplatnim i online alatima za kreiranje multimedijalnog sadržaja i sprovođenju kampanja promocije i javnog zagovaranja.

Sa polaznicima/cama na treningu su radili treneri Sanja Šišović i Goran Jordović.