Novosti

Mladi iz 8 zemalja uče o lokalnim zajednicama koje su prilagođene mladima

Dok rade na terenu, mapiraju problem u svojim zajednicama i raspravljaju o potencijalnim reformama i inicijativama, mladi iz Makedonije, Crne Gore, Kosova, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Bugarske i Italije će od 10. do 15. aprila u Kruševu, Makedoniji, učiti kako da se poveća kvalitet usluga i politika za mlade.

“Glavna dodatna vrijednost sprovođenja ove aktivnosti na međunarodnom nivou je mogućnost razmjene iskustava i prakse među državama koje učestvuju. U današnjoj Evropi je od vitalnog značaja podrška saradnji između zemalja, sa ciljem razmjene primjera dobre prakse. To je neophodan korak kako bi se poboljšale prakse i politike na evropskom nivou”, navodi Biljana Stojcheska iz Youth Alliance - Kruševo tima.

Tokom 7 mjeseci, Youth Alliance - Kruševo, kao vodeća organizacija zajedno sa partnerima iz Bugarske (IRRSA), Rumunije (EuroDEMOS), Srbije (Pirot e Publika), Crne Gore (CAZAS), Bosne i Hercegovine (Youth Council Ključ), Kosova (INFINIT) i Italije (EuroDemos Youth Mobility NGO), aktivno će raditi na procesu razvoja lokalnih zajednica prilagođenih mladima, kroz saradnju sa omladinskim organizacijama u regionu i Evropi.

Učešće na ovom treningu su uzeli Minea Kapidzić, Anđela Ristanović i Nikola Ristić, kao predstavnici CAZAS-a.